Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Sinterklaastaart – MonChou

Sinterklaas Monchou, SinterklaastaartNa de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart of terwijl: Sinterklaas MonChou! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken.

Omdat ik voor het blog soms een beetje op voor werk heb ik eind oktober met de verjaardag van Joost deze sinterklaastaart al op tafel gezet. En ik kan je zeggen, hij vloog weg. Iedereen wilde deze taart proeven. En terecht.

MonChou met kruidnoten, Nutella en truffelkruidnoten… need I say more?

“Sinterklaas MonChou taart”

De taart ziet er spectaculair uit. Maar schijn bedriegt, het is echt niet moeilijk om deze taart te maken. Dus zet deze taart op tafel tijdens jouw heerlijk avondje!

Maak je liever iets anders lekkers voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaas Monchou, Sinterklaastaart

Sinterklaas MonChou

Sinterklaastaart MonChou

45 minuten

Ingrediënten

 • 250 gram kruidnoten
 • 100 gram boter
 • 200 gram MonChou
 • 500 ml ongeklopte slagroom
 • 2 zakjes klopfix
 • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 2-3 eetlepels nutella
 • truffelkruidnoten
 • voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade

  Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

   Bereiding

   • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
   • Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
   • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
   • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
   • Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
   • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
   • Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

   Tip:

   • Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven
   • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Roer daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
   • Prik gaatjes in het huishoudfolie als je de taart laat opstijven, hierdoor voorkom je dat de slagroom slap wordt.
   • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.

   Sinterklaas Monchou, sinterklaastaart

   Deel dit bericht:

   Share on facebook
   Share on twitter
   Share on whatsapp
   Share on email
   Reacties

   220 Reacties

   1. Morgan 16 november 2021 om 22:28

    Prik gaatjes in het huishoudfolie: wanneer en waar doe je de folie?
    Als je je vinger hebt afgeslikt……🤪

    Vrijdag maken, zaterdag smullen!

   2. Jacqueline 19 november 2021 om 19:55

    5 sterren
    Mijn taart staat weer klaar in de koelkast. Vorig jaar was het ook al een succes.
    Niet moeilijk te maken en heerlijk.

   3. Janine 27 november 2021 om 09:09

    Deze taart gemaakt, heerlijk! 😀

   4. Christine 3 december 2021 om 06:55

    Mijn zoontje van 4 herinnerde mij aan deze taart die we vorig jaar gemaakt hadden. Hij wil hem graag weer samen maken! En mijn man begon er ook over, dat ik deze taart toch echt weer moet maken dit jaar.
    En dat, terwijl ik het zelf ook al van plan was. Ik hou meestal wel van iets nieuws proberen, maar deze is gewoon erg lekker en nog eenvoudig ook! Lukt altijd. Bedankt voor het recept!

   Laat een reactie achter

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Beoordeel recept
   Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!