Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pastasalade met asperges en serranoham

Pastasalade met asperges en serranoham

gesponsord artikel

Het is volop lente en daarom ook volop aspergetijd. De hoogste tijd om weer eens een lekker recept met asperges te publiceren! Deze keer een pastasalade met asperges en serranoham.

Asperges op de klassieke manier met aardappeltjes, ham, een eitje en aspergesaus zijn lekker en moet je ook zeker eten deze tijd van het jaar. Maar met asperges kun je nog veel meer.

MAGGI heeft me gevraagd om te laten zien dat je niet alleen meer kunt met asperges, maar ook met de MAGGI Saus voor asperges. Deze saus kun je namelijk ook in andere gerechten verwerken. Wat dacht je van een romige pastasalade? Ik zeg YES! Deze pastasalade is erg lekker, en het is weer eens wat anders.

Door de pasta met de saus voor asperges te mengen wordt het lekker romig. In plaats van ham heb ik serranoham toegevoegd, dit geeft het gerecht samen met de rucola net even wat meer pit. Tomaatjes en pijnboompitjes er bij en je hebt een goed gevulde lekkere pastasalade met asperges.

Pasta met asperges

Pasta met asperges en serranoham

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

 • 500 gram witte asperges
 • 240 gram fusilli
 • 1 pakje MAGGI Saus voor asperges
 • 100 gram serranoham, in stukken gesneden
 • 120 gram Cherry tomaatjes, gehalveerd
 • 2 handen rucola
 • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schil de asperges, verwijder het uiteinde en snijd ze in stukken. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar.

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de saus door de pasta en voeg vervolgens de gekookte asperges, serranoham, tomaatjes en rucola toe.

Top de pasta af met pijnboompitjes en serveer direct.

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Tanja 20 juni 2016 om 15:54

  Jummy, dit klinkt heel erg lekker! Ik ben sowieso dol op pastasalades en asperges en ook de overige ingrediënten vind ik heerlijk! Dit recept print ik uit en bewaar ik :-) Vandaag restjes opmaken van Vaderdag en dan maak ik het morgen :-)

 2. Vera 12 april 2017 om 23:16

  Beste ,
  Het is de tijd van het jaar zeggen ze altijd om asperges te eten , wel waar want wij eten nu 4 x per week van die lekkernij. Ook buiten het seizoen kan je gemakkelijk asperges eten . Onze buurvrouw haalt ze dan in de Lidl asperges met holanddaise saus bij . Niet slecht maar hier toch de verse liever. Ik ben blij je ( jullie) gevonden te hebben op interest . Ik ook al van mijn 14 jaar maar sinds eind 92 kan ik geen Vast voedsel meer eten wegens slokdarmkanker. Maar dat neemt niet weg dat ik niet lekker meer kan koken op mijn 57 jaar aanstaande 25 april . Ik kan niet meer proeven hoe de smaken zitten maar mijn gezin en familie en vrienden komen maar al te graag eten bij ons . Zoiets verleer je niet . Ik moet even alles mixen het is niet het zelfde maar ik geniet mee van de lekkere asperges.
  Grtjs Vera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *