Ga naar de inhoud

3x Bruschetta met roomkaas – Snel hapje

3x bruschetta met roomkaas plus een topping. Een lekker en snel hapje. Ik geef je drie opties, eentje met vlees, vis en een vegetarische variant.
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

-14 stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het brood in plakken, snijd dit schuin af zodat de bruschetta’s straks wat langwerpiger zijn.
2
Stap 2
Besprenkel de plakken brood met olijfolie en rooster het 6-8 minuutjes in de oven op 180 graden, gebruik indien mogelijk de grillstand.
3
Stap 3
Besmeer de bruschetta’s met Boursin Zacht & Romig.
4
Stap 4
Beleg de bruschetta hierna met:

- rucola, serranoham en gegrilde paprika

- makreel en cress (en eventueel gegrilde paprika)

- rucola en tomaatjes

3x Bruschetta met roomkaas – Snel hapje

Nog even en dan staat het weekend weer voor de deur, tijd voor een lekker hapje. In dit artikel deel ik 3x een bruschetta met roomkaas plus een topping. Een lekker en snel hapje.  Ik geef je drie opties, eentje met vlees, vis en een vegetarische variant.

Ik laat je zien dat je op een hele eenvoudige manier een lekker hapje op tafel zet.

Bruschetta met roomkaas

Eerder liet ik jullie al drie snelle hapjes met roomkaas zien, klik hier voor het artikel. Vooral het hapje met salami is heel veel door jullie gemaakt, zo leuk om te zien! En het is ook een topper, want met de verjaardagen van deze maand zet ik hem zelf ook weer op tafel.

Deze keer mocht ik weer aan de slag met het nieuwe product van Boursin, Boursin Zacht & Romig. Boursin Zacht & Romig heeft de kruidige smaak die je van Boursin gewend bent. Het grote verschil is dat deze crème smeerbaar is en dat de verpakking hersluitbaar is. Je smeert het hierdoor gemakkelijk op een toastje of stokbroodje. Ook kun je met deze variant lekker dippen met groenten of borrelstengeltjes bijvoorbeeld.

Bruschetta met roomkaas

3x Bruschetta met roomkaas

Eigenlijk heeft de smeerbare roomkaas niet meer nodig, als je alleen dit op een toastje of bruschetta smeert heb je al een lekker hapje. Maar smaken toevoegen kan wel, dan creëer je een luxer hapje.

Als basis van de bruschetta met roomkaas gebruik ik een stokbroodje die alleen bestrijkt is met een beetje olijfolie. Het toevoegen van knoflook of andere kruiden is niet nodig, Boursin Zacht & Romig geeft voldoende smaak.

Ik ben gegaan voor drie snelle combinaties. Serranoham met gegrilde paprika, makreel met cress en tomaatjes met rucola. Samen met de roomkaas  zijn het drie hele lekkere hapjes.

Tip: serveer de ingrediënten op een plank, zodat de gasten zelf hun hapje kunnen samenstellen.

Bruschetta met roomkaas

Heel veel inspiratie

Niet alleen ik mocht aan de slag met Boursin Zacht & Romig, via Fansquare mochten jullie ook aan de slag! Ik heb heerlijke borrelplanken en hapjes voorbij zien komen, via #SayCheeseSayBoursin is alles terug te vinden.

Boursin werd gecombineerd met kaas, vlees en vis maar natuurlijk ook met groenten. Gevulde paprika’s, gevulde eieren, of in combinatie met sushi! Chris van Heyningen heeft zelfs een kaasfondue gemaakt van verschillende kazen, met als smaakmaker Boursin Zacht & Romig. Super origineel, en dit lijkt me serieus heel erg lekker. Dippen met brood, groenten, mini soepstengels of plakjes salami. Daarom heeft Chris gewonnen!

Zo zie je maar dat je Boursin Zacht & Romig kunt combineren met allerlei ingrediënten en gerechten.

Bruschetta met roomkaas

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op