Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

De meeste van ons genieten van een lang pinksterweekend. Daarom delen we vandaag typisch weekendvoedsel. Zet jij deze zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo vandaag, of morgen op de extra zondag, op tafel?

Een hamburger eten we bijna allemaal weleens. Maar hoe vaak eet jij een visburger? Tijd om dat op de schroeven. Deze zalm-garnalenburgers zijn een topper! Zoet, pittig en fris, alles komt samen in deze visburger.

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Een lekkere, zelfgemaakte burger mag niet in het kookrepertoire ontbreken vind ik. Zeker niet als dat een lekkere visburger is, want ik denk dat de meeste mensen er niet zo snel aan zullen denken om een burger van vis te maken. En dat terwijl een visburger minstens net zo lekker is. Dat bewijzen deze zalm-garnalenburgers helemaal!

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Door de zalm te combineren met garnalen worden deze burgers ietsje zoetig, maar dankzij de zoute sojasaus, de pittige rode peper en het limoensap wordt de burger ook weer niet té zoet. Erbij serveer je geprakte avocado en een frisse mayonaise met limoensap. Supersimpel, heel erg lekker en een heerlijke maaltijd!

Wil je iets naast de zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo serveren om er volwaardige maaltijd van te maken? Maak er dan een groene salade met bijvoorbeeld aspergetips, komkommer, veldsla, amandelschaafsel en een lichte vinaigrette bij. Lekker!

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

+ 40 minuten
4 burgers

Ingrediënten

 • 1 limoen
 • 250 gram zalm
 • 200 gram garnalen rauw, gepeld
 • 0,5 rode peper
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 ei
 • 1-2 eetlepels bloem of panko
 • 2 avocado’s
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 4 hamburgerbroodjes
 • lente-ui ter garnering
 • olie of boter om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Rasp de schil van de limoen. Bewaar voor later.
 • Doe de zalm, garnalen, rode peper, het sap van ½ limoen, de sojasaus, het ei en 1 eetlepel bloem of panko samen in de keukenmachine. Maal tot je een geheel hebt. Voeg eventueel nog een eetlepel bloem of panko toe als de mix te nat is. Breng op smaak met peper en zout.
 • Vorm met je handen 4 burgers van de mix. Leg ze op een bord en laat ze in de koelkast liefst minimaal 15 minuten opstijven.
 • Prak de avocado’s in een kommetje samen met een beetje limoensap en zout en peper.
 • Meng de mayonaise met 1 theelepel limoenrasp en een drupje limoensap.
 • Verwarm een koekenpan met daarin olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de zalm-garnalenburgers ongeveer 4-6 minuten per kant.
 • Snijd de hamburgerbroodjes open en verwarm ze eventueel nog even in de oven. Beleg ze met een flink eetlepel mashed avocado, dan de burger, de limoenmayo en wat kleingesneden lente-ui. Serveer meteen.

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo
Hoofdgerecht
Vis

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Andere burgers

Bij een burger denk je misschien eerst aan vlees, maar zo zie je dat je eigenlijk heel eenvoudig ook zelf een visburger kunt maken. En dat hoeft echt niet altijd een saai visfiletje met een krokant korstje te zijn. Én je kunt ook variëren met topping voor op je burger. Je kunt gaan voor standaard met sla en tomaat maar ook voor avocado gaan bijvoorbeeld. En wat dacht je van het sausje? Dat maakt de visburger helemaal af. De limoenmayo past perfect bij de zalm-garnalenburgers, maar wat ook goed bij vis past is wasabimayonaise, en wat dacht je van een saus op basis van feta?

Op de blog hebben we inmiddels meerdere recepten voor een goede visburger gedeeld. We zetten de lekkerste hier nog even voor je op een rijtje, voor als je na deze zalm-garnalenburgers op zoek bent naar een andere visburger.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

 1. Roy 24 mei 2021 om 13:25

  Gebruik je verse zalm, of een blikje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept