Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

De zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent dat velen van ons ook weer op vakantie gaan. En wat fijn dat dat inmiddels ook weer kan! De camping is bij veel gezinnen favoriet (ook bij ons) en daarom leek het me leuk om weer een echt campingrecept met jullie te delen. Deze keer gaan we voor een hele eenvoudige (maar lekkere) eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Barbecue is onmisbaar

Op vakantie, en dus ook op de camping, wordt veel lekker gegeten. De barbecue gaat uiteraard aan. Hierop kun je traditioneel barbecueën, maar ook echt koken. Het recept voor deze eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli is echt koken, maar met zo min mogelijk inspanning. Het blijft tenslotte vakantie.

Wij koken op vakantie op de barbecues van CADAC. Vorig jaar viel het mij op hoeveel mensen er op de camping koken op de Safari Chef. Een compact model dat ideaal is voor 4 personen. De pootjes van de Safari Chef kun je inklappen zodat je hem heel klein kunt opbergen. De barbecue komt met pandrager, BBQ rooster, bakplaat en deksel die je ook als pan kunt gebruiken. Dus je kunt er alle kanten mee op. Er is zelfs een pizzasteen verkrijgbaar voor op de Safari Chef, dus je kunt er alles mee dat je ook met de grotere CADAC barbecues kan.

Zelf gebruiken we de Safari Chef graag als we bijvoorbeeld een middag gaan varen en onderweg willen eten. De barbecue neemt weinig ruimte in beslag, is licht en bouw je binnen no time op. Zo kun je ter plekke genieten van een een barbecue of broodje hamburger.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Naast de lekkere dingen is het ook fijn om het eten op vakantie af te wisselen met wat gezonder voedsel. Zelf kan ik daar na een paar dagen barbecue, pizza en patat enorm naar uit kijken. En ook voor mijn dochters vind ik het fijn om ook op vakantie zo nu en dan ook gezond te eten. De recepten die ik voor CADAC’s Camping Kookboek ontwikkelde komen hier dan ook van pas!

Iets wat in dat geval altijd goed is, is pasta. Het fijne aan een eenpanspasta is dat je er lekker mee kunt variëren, het is simpel om te maken en bij ons geniet het hele gezin ervan. Zelfs de meiden ;)

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Een eenpansgerecht doet het altijd goed als campingrecept. Je hebt er weinig dingen voor nodig en hebt weinig afwas. In dit geval heb ik ook rekening gehouden met de ingrediënten. Zo gebruiken we weinig kruiden, maar heeft het gerecht wel smaak.

De pasta koken we in dit geval samen met de broccoli gaar in dezelfde pan. En ook hier gaat ui, knoflook en de worstjes bij. De smaakmaker van dit campingrecept zijn de chipolataworstjes. Deze geven smaak aan het gerecht, samen met een bouillonblokje. Als de pasta en broccoli gaar zijn voegen we cherrytomaatjes en geraspte Parmezaan toe om het gerecht af te maken. Als je van een romige pasta houdt is het ook lekker om nog een beetje crème fraîche door de eenpanspasta te roeren.

Tips: gebruik voor deze eenpanspasta ingrediënten die verkrijgbaar zijn op de plek van je vakantiebestemming. Met de pasta kun je natuurlijk variëren. Penne, fusilli, macaroni, neem de pastasoort die jij wilt. Zijn er geen chipolataworstjes verkrijgbaar? Neem dan andere worstjes. Geen cherrytomaatjes? Neem grote tomaten die je in blokjes snijdt. Geen broccoli? Gebruik bijvoorbeeld courgette.

Ga je liever voor een eenpanspasta met rode saus? Vervang (een deel van de) bouillon in dat geval door een blik tomatenblokjes of gezeefde tomaten.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Campingrecept - Eenpanspasta met chipolata worstjes en broccoli

10 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 400 gram chipolataworstjes
 • 600 gram broccoliroosjes
 • 800 ml kippenbouillon
 • 300 gram volkoren spaghetti, gebroken
 • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
 • parmezaanse kaas ter garnering
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper
 • eventueel: 2 eetlepels crème fraîche
Extra benodigdheden:
 • Barbecue, bijvoorbeeld Cadac Safari Chef

Bereiding

 • Verwarm olie in de pan op de barbecue. Fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de worstjes erbij en bak ze rondom aan.
 • Doe hierna de broccoliroosjes bij de pan en verwarm ze mee.
 • Voeg hierna de kippenbouillon en de pasta toe. Breng aan de kook en laat dit (met een deksel op de pan) 12 tot 15 minuten pruttelen tot de pasta en de broccoliroosjes beetgaar zijn.
 • Het kookvocht is opgenomen door de pasta. Zit er toch nog wat vocht in de pan? Giet dit dan af.
 • Roer de gehalveerde cherrytomaten door de pasta en garneer met geraspte Parmezaan.
 • Serveer de pasta hierna direct.

Tip:

 • Ook lekker om 2 eetlepels crème fraîche door de pasta te roeren zodat het gerecht romiger wordt
 • Je kunt (een deel van) de bouillon ook vervangen door een blik tomatenblokjes, of gezeefde tomaten. Zo maak je een snelle pasta met rode saus.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli
Hoofdgerecht
Pasta

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Campingrecepten

Wil je na deze eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli meer inspiratie voor lekkere campingrecepten? Dan tip ik je graag deze toppers:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept