Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Omeletkrans met spinazie en zalm – Kerstontbijt

Na alle lekkere gerechten voor het kerstdiner die we de afgelopen week hebben gedeeld schakelen we nu even naar het kerstontbijt. Dit is namelijk een topper van een recept voor bij het kerstontbijt. Of de kerstlunch of -brunch. Een omeletkrans met spinazie en zalm.

Zie het als ego’s benedict met een twist. Ei met spinazie en zalm, in knapperig bladerdeeg met Hollandaisesaus. Zo, lekker! Loopt het water je al in de mond?

Omeletkrans met spinazie en zalm

Stiekem vind ik het ontbijt het leukste aan Kerstmis. Lekker thuis, nog in pyama, een ontbijt maken dat net wat meer bijzonder is dan normaal. Dus een lekker warm croissantje, vers brood, een ei, plakje tulband en wellicht nog iets anders. Deze kerst weet ik wat ik op tafel ga zetten, namelijk deze omeletkrans met spinazie en zalm. Het is echt een topper, die bij ons thuis al super in de smaak viel tijdens het testkoken.

Kerstontbijt met zalm

Omeletkrans met spinazie en zalm

Ik was op zoek naar een andere manier om eggs benedict op tafel te zetten en als je goed kijkt, dan zitten (bijna) alle ingredienten voor dat gerecht in de omeletkrans met spinazie en zalm. Namelijk zalm, spinazie, ei en Hollandaisesaus. Alleen het briochebrood ontbreekt in dit geval, maar dat heb ik vervangen door roomboterbladerdeeg.

Het recept van Hollandaisesaus haal ik trouwens sinds jaar en dag van Culy. Dit foolproof recept is namelijk zó makkelijk en handig dat ik het zelf niet beter zou kunnen verzinnen. Probeer maar!

Ontbijt recepten

Wil je naast deze omeletkrans met spinazie en zalm nog wat andere lekkere dingetjes op tafel zetten bij het kerstontbijt? Dat kan! Wat mij betreft kan een plakje tulband niet ontbreken, maar het is ook lekker om er nog andere broodjes bij te maken. Ik tip je graag deze toppers:

Zalm met hollandaise

Omeletkrans met spinazie en zalm

15 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 teentje knoflook
 • 200 gram spinazie
 • 4 eieren
 • 100 gram gerookte zalmsnippers
 • 1 rol vers roomboterbladerdeeg
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 1 ei
 • 1 theelepel water
 • 1 scheutje wittewijnazijn
 • verse bieslook ter garnering
 • Peper en zout
 • Olijfolie om in te bakken
Extra benodigdheden:
 • Sttaafmixer

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie en knoflook toe. Roerbak totdat de spinazie geslonken is en zoveel mogelijk water is verdampt. Doe dan de spinazie in een bolzeef en druk er nog zoveel mogelijk water uit.
 • Kluts 3 eieren los en bak hier in een koekenpan met daarin olijfolie een roerei van. Meng het roerei vervolgens met de spinazie en de zalm en laat kort afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 • Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Verdeel vervolgens het roereimengsel over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg dan over de lange zijde op. Druk de naad dicht. Breng vervolgens de uiteinden van de rol naar elkaar toe zodat je een ronde krans hebt. Zet vervolgens met een keukenschaar om de zoveel cm een knip. Bestrijk dan de omeletkrans met het laatste, losgeklopte ei en bak de omeletkrans in 20 minuten af in de oven.
 • Maak in de tussentijd de Hollandaisesaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en laat kort afkoelen. Doe vervolgens het ei samen met de theelepel water en het scheutje wijnazijn en wat peper en zout in een hoge (maat)beker. Zet je staafmixer in de beker en zet ‘m aan. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de gesmolten boter toe. De saus wordt steeds ietsje dikker en is klaar als alle boter is toegevoegd.
 • Serveer de omeletkrans met de Hollandaisesaus en wat verse bieslook.

Omeletkrans met spinazie en zalmsnippers
Lunch
Vis

Omeletkrans met spinazie en zalmsnippers

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept